رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

اصول مهم در تهيه سازه اعلى

اذهب الى الأسفل

اصول مهم در تهيه سازه اعلى Empty اصول مهم در تهيه سازه اعلى

پست  najm134 الأربعاء يونيو 10, 2009 9:48 am

اصول مهم در تهيه سازه اعلى (قسمت اول )
در طراحي و تهيه سازه اعلى اصول و نكات مهمي بايد رعايت شود كه در اين كزارش تنها به دو اصل مي بردازد ولى ما لابلاي مطلب برخي عناوين مهم ديكر را نيز بطور تيتروار اشاره مي كنيم:

اولين قاعده در طراحي سازه اعلى: رعايت هنكام شناسي آسماني اساس اين موضوع است،

دومين اصل در طراحي سازه اعلى: رعايت قواعد هيئت زميني كه برخي از آنها در كلام خازنان وحي اشاره شده و بعضي از آنها در برخي از علوم كهن (مانند فنكَشويي) توضيح كرديده است.

سومين اصل در تهيه سازه اعلى: نقشه صحيح ساختمان است، خورشيد به خانه مي‌تابد، انرژي كجا مي‌رود؟ طراحي غلط منازل مسكوني به صورت ساختمان هاي شمالي - جنوبي انرژي كمتري را در زمستان دريافت مي كنند. در صورتي كه در فصل تابستان ديوارهاي شرقي و غربي به علت طلوع و غروب خورشيد گرماي بيشتري جذب مي كنند
سيستم خورشيد غيرفعال: در سيستم خورشيد غيرفعال از گرمايش تشعشعي خورشيد براي برآورد كردن نياز ساختمان‌ها استفاده مي‌شود.
اکبرزادگان با بيان اين موضوع مي افزايد:« بنياد سيستم خورشيد غيرفعال شامل مواردي از قبيل نقشه جانمايي ساختمان، طراحي، اندازه و موقعيت ساختمان و غيره است. اين سيستم‌ها، انرژي خورشيدي را به داخل ساختمان هدايت مي‌كنند و با استفاده از شيشه‌هاي دوجداره يا مواد جذب کننده، مانع از خروج آن مي‌شوند.»
اين سيستم‌ها به علت هزينه اندك در برخي شرايط و اينكه در بعضي موارد مي‌توانند تا 30 درصد از انرژي حرارتي ساختمان‌ها را تامين كنند،‌ در مجموع سيستم‌هايي كارآمد و عملي به شمار مي‌روند.اکبرزادگان به منظور بهينه‌سازي كسب انرژي حرارتي در طراحي ساختمان‌ها مواردي همچون نحوه قرارگيري و شكل ساختمان را پيشنهاد مي کند.
جانمايي يك طرح جديد يكي از جنبه‌هاي اساسي طرح است كه مي‌تواند به طور قابل ملاحظه‌اي روي پتانسيل طراحي كم انرژي (كاهش مصرف انرژي) آن اثر داشته باشد كه شامل جهت ساختمان براي قادر ساختن آن به جذب انرژي به صورت فعال و غيرفعال است. طرح‌هايي كه داراي نماي جنوبي بزرگي هستند براي روش خورشيدي غيرفعال مناسب هستند.
همچنين نحوه جهت‌گيري پنجره‌ها و فضاها به منظور استفاده بهينه از روش گرمايش خورشيد غيرفعال طراحي مي‌شود. طراحي و تامين بيشترين مساحت‌هاي پنجره و شيشه در ضلع جنوبي ساختمان به منظور بهينه‌سازي كسب انرژي حرارتي از عوامل اصلي به شمار مي روند.
در صورتي كه جهت اصلي ساختمان را با انحراف 30 درجه از جهت جنوب به طرف شرق و يا غرب (بستگي به منطقه اقليمي) در نظر بگيريم در واقع ساختمان را با روش خوبي استقرار داده‌ايم.بنابراين در صورتي كه در جهت‌گيري ساختمان مطلب فوق رعايت نشود، داخل ساختمان‌ها در تابستان بسيار گرم و در زمستان‌ها سرد خواهد بود . اين اتفاق ممكن است به علت جهت خيابان‌هاي اصلي و كوچه‌ها و همچنين تفكيك غلط زمين‌ها در برخي ساختمان‌ها پيش آيد.
بايد توجه كرد كه در تابستان بعد از ساعت 10 صبح ارتفاع خورشيد بيشتر از ارتفاع آن در زمستان است يعني در ساعت گرم روز حدود ساعت 11 تا 16، اشعه خورشيد به صورت مايل به ديواره‌هاي عمودي ساختمان مي‌تابد و در واقع انرژي كمتري به ديواره‌ها از طريق تابش خورشيد وارد مي‌شود و در زمستان چون ارتفاع خورشيد كم است بنابراين اشعه خورشيد به ديواره‌ها به صورت عمودي‌تر مي‌تابد در واقع انرژي بيشتري وارد ساختمان مي‌شود؛ يعني در زمستان كه ساختمان احتياج به گرمايش بيشتري دارد انرژي بيشتري از طريق ديواره‌هاي جنوبي و پنجره‌هاي آن به ساختمان وارد مي‌شود.
چنانچه اين کارشناس مي گويد ،اگر جهت قرارگيري ساختمان شمالي - جنوبي باشد ،چون ديوار كمتري در ضلع جنوبي دارد انرژي كمتري را در زمستان خواهيم داشت. در صورتي كه در فصل تابستان ديوارهاي شرقي و غربي به علت طلوع و غروب خورشيد كه در هر دو حال ارتفاع خورشيد كم و اشعه خورشيد عمودي‌تر بر ديواره‌ها مي‌تابد گرماي غيرقابل تحملي را جذب مي‌كنند و وارد ساختمان مي‌كنند.»

كَام جهارم در تهيه سازه اعلى: طراحي صحيح ساختمان است، نكات بسياري در اين بخش مطرح است، كه اين كزارش فاقد آنست از جمله نحوه طراحي سقفها و جدارها.به هر حال پنجره‌هاي بزرگ رو به سمت جنوب غربي، ممكن است در معرض گرمايش بيش از حد در بعدازظهر روزهاي تابستان به دليل پايين آمدن خورشيد در آسمان نسبت به نيمه ظهر قرار گيرند. بنابراين تمهيداتي به منظور ايجاد سايه و تهويه اين فضاها به منظور تعديل حرارت كسب شده از خورشيد بايد در نظر گرفته شود.
براي صرفه‌جويي انرژي و همچنين جلوگيري از هدر رفتن انرژي در ساختمان‌ها اقدامات ديگري نيز مي‌توان انجام داد. به عنوان مثال مي‌توان از عايق يا شيشه‌هاي دوجداره و نيز از تجهيزات كم‌مصرف انرژي (مثل لامپ‌هاي كم‌مصرف( استفاده كرد. يكي ديگر از فاكتورهاي قابل ذكر، باد است. در فصل سرما بايد به منظور كاهش افت حرارتي از ساختمان‌ها به خاطر برخورد باد با آن مواردفوق را مدنظر قرار داد.
موقعيت و شكل ساختمان‌ها بايد طوري باشد كه از گردابه شدن باد جلوگيري كند،در صورت نياز براي كاهش سرعت باد دور ساختمان‌ها از كمربند سبز استفاده شود. در فصل گرما نيز مي‌توان تمهيدات ديگري در نظر گرفت. به عنوان مثال مي‌توان به بادگيرهايي كه در شهر يزد در ساختمان‌هاي سنتي جهت خنك كردن استفاده مي‌شود، اشاره كرد.

كَام بنجم در ساخت سازه اعلى: استفاده از مصالح مناسب است، نكات بسياري در اين بخش مطرح است، كه اين كزارش فاقد آنست از جمله عدم كاربري مصالحي كه حرارت و سرما را افزايش مي دهد.

كَام ششم در احداث سازه اعلى: رعايت دقايق اصول عايق بندي زيربنايي است: نكات بسياري در اين بخش مطرح است، كه اين كزارش فاقد آنست

ادامه در قسمت دوم

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

اصول مهم در تهيه سازه اعلى Empty رد: اصول مهم در تهيه سازه اعلى

پست  najm134 الأربعاء يونيو 10, 2009 9:52 am

اصول مهم در تهيه سازه اعلى ( قسمت دوم )
كَام هفتم در بناي سازه اعلى: استفاده از تجهيزات تامين انرزي (طبيعي) آفرينش است، انرژي براي جوامع بشري از ديرباز داراي اهميت ويژه‌اي بوده است .در سال‌هاي اخير به دليل اينکه تكنولوژي و پيشرفت صنعتي جايگاه نخست را در زندگي انسان‌ها پيدا كرده است، اين اهميت به شكل بسيار بارزتري تجلي مي‌كند. نفت، يكي از منابع انرژي همچون خون در شاهرگ حيات اقتصادي كشورهاي مختلف به شمار مي‌آيد.
فزوني و ارزاني انرژي حاصل از سوخت‌هاي فسيلي طي سال‌ها، بشر را از توجه به انواع ديگر انرژي بازداشته است.«حسن اكبرزادگان» عضو شركت سهامي خدمات مهندسي برق _ مشاهير با بيان اين مطلب مي‌گويد:‌ «بروز بحران كمبود نفت در سال‌هاي اخير و شروع نگراني‌هاي مربوط به مسايل آلودگي محيط زيست، كشورهاي جهان به ويژه كشورهاي صنعتي توسعه يافته را بر آن داشت كه با مسايل مربوط به انرژي برخوردي متفاوت كنند. در اين خصوص موسسه‌هاي كوچك و بزرگي پا به عرصه وجود گذاشتند كه هدف‌هاي اصلي آنها، كاهش و صرفه‌جويي در مصرف انرژي، كنترل عرضه و تقاضاي انرژي و كاهش انتشار گازهاي آلاينده بود.»
به گفته اكبرزادگان يكي ديگر از سياست‌هايي كه كشورهاي توسعه يافته به ويژه در دو دهه اخير به شدت دنبال كرده‌اند، سياست جايگزيني انرژي‌ها توسط انرژي‌هاي تجديدپذير يا پايان‌پذير است. اين نوع انرژي‌ها به آن دسته‌اي اطلاق مي‌شود كه يا ذخيره آنها به اندازه‌اي بالاست كه در مدت هزاران يا ميليون‌ها سال تمام نمي‌شود و يا تجديدپذير هستند.
وي در ادامه مي‌افزايد:‌ «اين نوع انرژي‌ها كه به آنها انرژي‌هاي نو نيز گفته مي‌شود، شامل انرژي خورشيدي، باد، زمين گرمايي، هيدروژن و امواج درياست. لازم به ذكر است كه فقط انرژي خورشيدي در حال تابش بر سطح ايران، بيش از دو برابر انرژي مصرفي كل جهان است و فقط نيرويي لازم است تا آن را مهار كند.» به اعتقاد اين كارشناس ،بسياري از بخش‌هاي دولتي و خصوصي به طور مستقل، اهميت اين مقوله را دريافته‌اند و نخستين گام‌هاي جدي در توليد و بهره‌گيري از وسايل به دست آوردن انرژي‌هاي نو را آغاز كرده‌اند.
سيستم فعال خورشيدي: سيستم‌هاي خورشيدي فعال شامل استفاده از كلكتورهاي (جمع‌كننده‌هاي( انرژي خورشيدي هستند كه در نوع آبگرمكن‌ و فتوولتاييك وجود دارند. اكبرزادگان با بيان اين موضوع مي‌افزايد: «استفاده از اين وسايل و تجهيزات واسطه مي‌تواند باعث انعطاف‌پذيري در صرفه‌جويي انرژي شود. كلكتورهاي خورشيدي و فتوولتاييك در آينده به دليل اين كه هزينه سرمايه گذاري آنها كاهش پيدا مي‌كند در بسياري از ساختمان‌هاي مسكوني به خصوص در مناطقي كه امكان گازرساني نباشد مورد استفاده قرار مي‌گيرند.»
به گفته اكبرزادگان، كلكتور خورشيدي شامل يك صفحه جذب كننده، تعدادي لوله، عايق براي جلوگيري از هدر رفتن گرماي جذب شده از طريق رسانايي، پوششي براي مهار كردن گرما كه از طريق جابه‌جايي و تابش هدر مي‌رود و يك قاب براي جا دادن قطعات است كه در معرض تابش نور خورشيد قرار مي‌گيرد و آبي كه در اين سيستم وجود دارد پس از گرم شدن حين عبور از تبديل كننده حرارتي داخل يك تانك عايق شده با آب لوله‌كشي شهري تبادل حرارت انجام داده و دوباره به داخل كلكتور پمپ مي‌شود.
به اعتقاد اكبرزادگان، اصول مهم و عمده‌اي كه در اين باره بايد در نظر گرفته شوند عبارت است از نصب كلكتور روي پشت بام‌ها با زاويه عرض جغرافيايي محل به اضافه 15 درجه است. گردآورنده‌هاي خورشيدي بايد طوري قرار گيرند كه ميزان سايه اجسام مانند ساختمان‌هاي اطراف، دودكش‌ها و غيره در كمترين حد باشد. در زماني كه گردآورنده‌ها به شكل رديف‌هاي پشت سر هم نصب مي‌شوند بايد در مورد ايجاد نشدن سايه دقت كافي شود.
به اعتقاد اکبرزادگان سيستم هاي فتوولتاييک يكي از متداول‌ترين شيوه‌هاي توليد برق از انرژي خورشيدي است. اين سيستم‌ها مبتني بر تبديل مستقيم انرژي خورشيدي به انرژي الكتريكي هستند. در اين روش از خواص نيمه هادي‌ها استفاده مي‌شود و با رديف و موازي كردن تعداد زيادي از اين سلول‌ها، ولتاژ و جريان موردنظر به دست مي‌آيد.
سلول‌هاي فتوولتاتيك يا خورشيدي در حقيقت بلورهاي نيمه‌هادي سيليكون و همچنين شكل غيربلوري آن هستند كه پردازش شده و عملياتي روي آنها انجام مي‌گيرد به طوري كه با برخورد يك فوتون خورشيدي به سطح يك سلول سيليكون، الكترون از مدار خارج مي‌شود و در نتيجه جريان الكتريسيته به وجود مي‌آيد.
به گفته اين کارشناس، در حال حاضر بيش از 100 كشور جهان از اين سيستم استفاده مي‌كنند، به ويژه موارد استفاده آن در ابعاد كوچك (در منازل، تفريح‌گاه‌ها و غيره) بسيار مورد توجه قرار گرفته است. از آن جمله مي‌توان به نسل جديدي از سلول‌هاي فتوولتاييك به نام آمورتون اشاره كرد كه به سبب نازكي و انعطاف بسيار، روي پنجره‌ها، بام منازل و بسياري از عناصر كاربردي شهري مورد استفاده قرار مي‌گيرد.
مشكل استفاده از اين سيستم‌ها علاوه بر جنبه اقتصادي محدوديت زمان بازدهي آن نسبت به ساعت‌هاي آفتابي و غيرابري روز است كه مستلزم ذخيره مقداري انرژي الكتريكي در باتري‌ها براي مواقع ابري و يا شب است . همچنين در خصوص هزينه‌هاي اين سيستم بايد گفت كه بيشترين مخارج مربوط به هزينه‌هاي اوليه توليد است كه با پيشرفت تكنولوژي و بهره‌وري‌هاي علمي و آموزش انرژي‌هاي نو، به طور قطع استفاده از اين سيستم‌ها در آينده نزديك غيراقتصادي نخواهد بود.

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد