رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

روزانه چقدر بنزن (سرطانزا) مي نوشيد؟

اذهب الى الأسفل

روزانه چقدر بنزن (سرطانزا) مي نوشيد؟ Empty روزانه چقدر بنزن (سرطانزا) مي نوشيد؟

پست  najm134 الجمعة يونيو 26, 2009 8:38 am

روزانه چقدر بنزن (سرطانزا) مي نوشيد؟
بنزن يك تركيب سرطان‌زاست به همين دليل در قوانين استاندارد ملي و بين‌المللي براي مقدار آن در آب آشاميدني، حد مشخصي تعيين شده است. ولي برخلاف تصور همگان چيزي كه در اين ميان نگران‌كننده است آب نيست، نوشابه است. اما...
تاكنون هيچ مرجع قانوني، استانداردي براي ميزان مجاز بنزن در نوشابه‌ها وضع نكرده است. البته با موضوع جنجالي احتمال وجود بنزن در نوشابه‌ها، ديگر اين مسئله محدود به آب نخواهد شد. در يكي دو سال اخير، پس از آنكه محققان دريافتند كه بعضي از نوشابه‌ها حاوي مقدار زيادي بنزن هستند، جار و جنجال زيادي در اين زمينه به پا خاست كه همچنان ادامه دارد به‌طوري كه بسياري از صاحبان صنايع نوشابه‌سازي، به دنبال فشار رسانه‌ها و مردم درصدد تجديدنظر در فرمولاسيون نوشابه‌هاي خود برآمده‌اند و در تلاشند كاري كنند كه از تشكيل بنزن در نوشابه‌ها جلوگيري شود.
بر اين اساس مي‌توان اميدوار بود كه به‌زودي مراجع قانوني، تكليف بنزن در نوشابه‌ها را با وضع استانداردهاي لازم، روشن خواهند كرد.
استاندارد بنزن در آب آشاميدني حداكثر مقدار بنزن در آب آشاميدني، متناسب با استاندارد هر كشور متفاوت است. مثلا اين مقدار در جمهوري كره (كره جنوبي)، ppb10 است. هر يك ppb معادل يك ميكروگرم در كيلوگرم است. اما كانادا و ايالات متحده آمريكا، مقدار پنج ppb را انتخاب كرده‌اند. اتحاديه اروپا با سخت‌گيري بيشتر، وجود بيش از يك ppb بنزن در آب اشاميدني را مجاز نمي‌داند. سازمان بهداشت جهاني (WHO) به‌عنوان يك مرجع قانوني بين‌المللي حداكثر مقدار آن را در آب آشاميدني، ppb10 تعيين كرده است.
منابع ورود بنزن به بدن هرچند ممكن است بعضي از نوشابه‌ها منبع بنزن باشند اما اين ماده سرطان‌زا از راه‌هاي ديگري نيز ممكن است به بدن راه يابد. به طور كلي، روزانه حدود 220 ميكروگرم بنزن به دليل آلودگي اتمسفر، با تنفس و از طريق ريه‌ها وارد بدن مي‌شود. كساني كه در پمپ بنزين‌ها كار مي‌كنند 32 ميكروگرم بيش از سايرين بنزن تنفس مي‌كنند. براي سيگاري‌ها، دود سيگار منبع عمده است. به طوري كه كشيدن يك بسته سيگار در روز معادل 7900 ميكروگرم بنزن وارد بدن آنها مي‌كند. بعضي از مواد پاك‌كننده و شوينده‌ها نيز ممكن است داراي بنزن باشند. متاسفانه نوشابه نيز جزو يكي از منابع بنزن در دنياي كنوني درآمده است.بيشترين مقدار بنزن يافت‌شده در نوشابه تاكنون، ppb9/87 بوده است. كسي كه 500 ميلي‌ليتر (2ليوان) از اين نوشابه بخورد، همراه با نوشابه، 44 ميكروگرم بنزن هم مي‌آشامد. از آنجا كه مقدار بنزن در نوشابه بر حسب شرايط نگهداري و فرمولاسيون آن متفاوت است، مقدار وارد شده به بدن از اين طريق بسيار متفاوت است . اما اگر به اين موضوع رسيدگي نشود افراد عاشق نوشابه را با خطر مواجه مي كند.
تشكيل بنزن در نوشابه‌ها متهم اصلي در تشكيل بنزن در نوشابه‌ها، اسيد آسكوربيك 300 E، ويتامين C و هر نوع بنزوات افزوده شده مخصوصا بنزوات سديم 211E ، بنزوات پتاسيم 212 E و بنزوات كلسيم 213 E است. همچنين از واكنش بين اسيد اروتوربيك و بنزوات نيز بنزن تشكيل مي‌شود. هرچند گمان نمي‌رود كه اسيدسيتريك در تركيب با بنزوات‌ها بنزن تشكيل دهد اما بعضي از مدارك و شواهد نشان مي‌دهد كه در صورت واكنش بين اسيد آسكوربيك يا اريتوربيك و بنزوات، اسيد سيتريك تشكيل بنزن را تشديد مي‌كند. ديگر عواملي كه روي تشكيل بنزن اثر مي‌گذارند، گرما و نور هستند . ذخيره كردن نوشابه‌ها در محيط‌هاي گرم باعث تسريع تشكيل بنزن مي‌شود. شواهد نشان مي‌دهد كلسيم دي‌سديم EDTA و بعضي از قندها تشكيل بنزن در نوشابه‌ها را محدود مي‌كند.
تاريخچه حضور بنزن در نوشابه‌ها دهه 1990: در سال 1990، يك مطالعه انجام شده در كاروليناي شمالي نشان داد كه مقاديري از بنزن در نوشابه‌هاي Perrier كه براي فروش در ايالات متحده آمريكا توزيع شده بود وجود دارد. شركت مركزي Perrier روي اين موضوع كاركرد تا سرانجام دريافت اين مسئله مربوط به كارگري بوده كه مرتكب اشتباه در فرآيند فيلتراسيون شده است. در اوايل دهه 90، نخستين نشست بين FDA و صاحبان صنعت نوشابه‌سازي در مورد احتمال وجود بنزن در نوشابه‌ها تشكيل شد. FDA از آنها خواست تا براي جلوگيري از تشكيل بنزن، محصولات خود را مجددا فرموله كنند. تا سال 1993 ، FDA عنوان مي‌كرد كه بيشتر نوشابه‌هاي بررسي شده، تنها حاوي مقدار كمي بنزن هستند.
در سال 1993 پروفسور گلن لايرنس از دانشگاه Long Island مقاله‌اي را منتشر كرد كه در آن به چگونگي تشكيل بنزن، از واكنش بين بنزوات سديم و ويتامين C مي‌پرداخت.
: 2005 در نوامبر 2005، FDA نتايج به دست آمده از يك تحقيق انجام شده توسط چند شهروند آمريكايي را به دست آورد كه در آن از وجود بنزن در چند نوشابه خبر داده بود.
در دسامبر 2005، انستيتو فدرال آلمان براي تعيين وضعيت خطر، گزارشي از امكان تشكيل بنزن در غذاها و نوشيدني‌ها منتشر كرد.
: 2006 در فوريه 2006، شيميداني كه قبلا در FDA كار مي‌كرد و نامش هرگز فاش نشد به رسانه‌ها گفت ممكن است بنزن به عنوان بخشي از يك واكنش شيميايي در فرآيند توليد نوشابه‌هاي گازدار مخصوصا آنهايي كه داراي طعم پرتقالي هستند تشكيل شود. بلافاصله كميته‌هاي تحقيق و نظارت در اداره استاندارد انگلستان و آلمان در مورد صحت اين ماجرا شروع به تحقيق كردند. ولي آنچه در اين ميان بسيار مهم بود اعتراف شيميدان سابق FDA بود. او به رسانه‌ها گفت كه صنايع نوشابه‌سازي و FDA ، 15 سال است كه از اين مشكل مطلع هستند و از او و نتايج تحقيقاتش كه از وجود بنزن در نوشابه‌ها سخن مي‌گفت به شدت محافظت مي‌كردند تا اطلاعاتي به بيرون درز نكند. اين فرد در تحقيقاتش متوجه شده بود كه بنزن موجود در بعضي از نمونه‌ها، از مقدار بسيار كم فراتر رفته و مي‌تواند تبديل به يك مشكل حاد شود. زيرا بنزن يك تركيب سرطان‌زاي مهاجم حتي در مقادير اندك است و ممكن است همراه با عوامل ديگر منجر به سرطان خون در بدن شود.
سازمان استاندارد مواد غذايي انگلستان نتايج بررسي‌هاي خود را روي 150 نوشابه در 31 مارس 2006 اعلام كرد كه در آن مشخص شده بود 43 نوشابه حاوي بنزن بوده كه چهارتاي آنها بيش از حد استاندارد WHO، بنزن داشتند. به دنبال اعلام اين نتايج، چهار نوشابه مذكور از بازار جمع‌آوري شد.
در آوريل 2006، اداره غذا و داروي كره اعلام كرد كه ردپاي بنزن را در 27 نمونه از 30 نوشيدني غني‌شده با ويتامين كه در اين كشور به فروش مي‌رسيد شناسايي كرده است.
در همان ماه، 7up عنوان كرد كه به منظور جلوگيري از تشكيل بنزن در نوشابه‌هاي خود در حال تغيير فرمولاسيون است، البته اين تغيير تنها به اين منظور نبود. اين شركت در تلاش بود تا با استفاده از مواد اوليه طبيعي و غيرشيميايي محصولات صددرصد طبيعي بسازد. هرچند كه نوشابه‌هاي جديد سالم‌تر از اسلاف خود است اما كارشناسان عنوان كرده‌اند كه 7up نمي‌تواند اين محصولات را كاملا طبيعي بناميد زيرا اين نوشابه‌ها حاوي ماده شيميايي شربت ذرت با فروكتوز بالا هستند.FDA در مه 2006، از نتايج اوليه خود در مورد نوشابه سخن گفت و اعلام كرد بسياري از اين نوشابه‌ها داراي مقادير اندك بنزن كمتر از ppb5 بوده‌اند اما پنج نوشابه بيش از مقدار استاندارد براي آب آشاميدني بنزن داشتند. اين نوشابه‌ها Crushpine apple , sunrise classic orange , crystal light , safe way select Diet orange , Flavored water Beverage , Aquacal strawberry بودند. دو تا از اين پنج نمونه داراي 18 ـ‌ 15 برابر بنزن مجاز بودند.
در 9 ژوئن 2006،‌ سازمان بهداشت و سلامت كانادا عنوان كرد نتايج مطالعاتش در نوشابه‌هاي اين كشور نشان مي‌دهد چهار نمونه از محصولات توليدي بيش از استاندارد كانادا يعني ppb5 ، بنزن داشتند.
در تمام اين كشورها به دنبال تاييد شدن وجود بنزن در نوشابه‌ها، سازمان‌هاي نظارتي از صاحبان صنايع نوشابه‌سازي خود خواستند تا با دوباره فرموله كردن نوشابه‌هاي خود از تشكيل اين ماده خطرناك كه ناخواسته وارد بدن مصرف‌كننده مي‌شود جلوگيري كنند و بروشورهاي اطلاعاتي نيز در اين زمينه منتشر كردند تا راهنمايي‌هاي لازم در اين زمينه را انجام دهند.
اما سوالي كه اينك مطرح مي‌شود اين است كه ما ايراني‌ها تاكنون چه‌قدر بنزن نوشيده‌ايم و آيا مراجع ذي‌صلاح در اين زمينه اقدامي كرده‌اند و يا درصدد آن هستند؟ (جواب: تكذيب مي شود!!!) منبع :www.wikipedia.org

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد