رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

قبله‌يابي اينترنتي در سراسر جهان

اذهب الى الأسفل

قبله‌يابي اينترنتي در سراسر جهان Empty قبله‌يابي اينترنتي در سراسر جهان

پست  najm134 الخميس يونيو 25, 2009 2:39 am

قبله‌يابي اينترنتي در سراسر جهان
محمد صالح نجف، مدير مركز مطالعات‌ و پژوهش‌هاي فلكي و نجومي دفتر آيت‌الله سيستاني، در گفت‌وگو با رسا، اظهار داشت: پايگاه اطلاع‌رساني اين مركز، امكان قبله‌يابي اينترنتي را براي همه مردم جهان فراهم كرده است.
وي دغدغه‌ مسلمانان جهان براي تعيين دقيق قبله در مناطق گوناگون را از دلايل راه‌اندازي اين قبله‌نما دانست و افزود: در پي مراجعات بسياري از مسلمانان براي رفع اين مشكل و براي دسترسي آسان و مطمئن به جهت قبله، قبله‌نماي اينترنتي از سوي اين مركز راه‌اندازي شد. نجف تصريح كرد: با محاسبات نجومي صورت گرفته در روزهاي اخير و در برخي از شهرهاي مختلف شيراز اصفهان و قم، مشخص شده است كه محراب برخي از مساجد به صورت دقيق در جهت قبله نيست.
وي اظهار داشت: با استفاده از امكانات شبكه جهاني اينترنت و تصاوير ماهواره‌اي از همه نقاط زمين به ويژه مناطق گوناگون شهرها، جهت قبله در سراسر جهان به صورت دقيق از طريق اينترنت به نمايش گذاشته مي‌شود.
مدير مركز مطالعات‌ و پژوهش‌هاي فلكي و نجومي در پايان خاطرنشان كرد: تعيين بسيار دقيق نقطه معين شده در روي كره زمين تا كعبه معظمه از ديگر ويژگي‌هاي اين قبله‌نماي اينترنتي است كه علاقه‌‌مندان مي‌توانند با مراجعه به اين نشاني اينترنتي به آن دسترسي پيدا كنند: http://www.nojumi.org/farsi/qebleh/index.htm
گفتني است، كاربران مي‌توانند با مراجعه به پايگاه اينترنتي ياد شده، نقطه مورد نظر (حتى محل سكونت) خود را در نقشه مشخص كنند و با وضوح دلخواه، صحت و دقت قبله فعلي محل خود را با خانه خدا بسنجند.
تذكر نكات مهم:

1- ساختمانهاى ديني در طول تاريخ اسلام به دو صورت ساخته مي شده است:
الف: يك نوع از اين ساختمانها بر اساس رو به قبله بودن طراحي و ساخته شده است، كه در آن ابتدا زاويه انحراف قبله مشخص كرديده، و سبس ديوارهاى بنا را طوري بايه ريزي مي كردند كه در همه جاي آن ساختمان قبله مستقيم باشد، و زاويه انحراف را بيرون از ساختمان قرار مي دادند، مانند مسجد كوفه كه ديوار جنوبي و فاصل بين صحن جناب مسلم و هاني و مسجد كوفه دقيقا در امتداد قبله بوده و فضاي مسجد قبله اش مستقيم است، يا در ميدان نقش جهان اصفهان مسجد صاحب الزمان (كه در زمان شاه عباس ساخته و بدين نام ناميده شد، (بعدا به مسجدشاه معروف شد و بعد از انقلاب اسلامي به مسجد امام خميني تغيير نام يافت) با اينكه در ميدان نقش جهان؛ قبله خط مورب به سمت جنوب غربي است، و مدخل اين مسجد عمود بر ميدان است كه قاعدتا قبله اش هم بايد مثل ميدان مورب باشد، ولي با طراحي شيخ بهائي طوري ساخته شد كه وقتي وارد مسجد مي شويم قبله داخل مسجد مستقيم است.
ب: يك نوع از اين ساختمانها بر اساس نشان دادن اوقات شرعي (ظهر) طراحي و ساخته شده است، كه در آن ابتدا زاويه انحراف زوال مشخص كرديده، و سبس ديوارهاى بنا را طوري بايه ريزي مي كردند كه در هنكام زوال سايه ديوارهاي اصلي معدوم مي شود، از اين قبيل ساختمانها، ساختمان حرم اميرالمؤمنين عليه السلام در نجف اشرف است، البته برخي از افراد به علت عدم اطلاع از اين نكته و اشتباه زاويه زوال با زاويه قبله، قبله اين ساختمانها را نيز مستقيم تصور كرده ولى در واقع با كمي انحراف از قبله نماز كذارده اند.
2- البته ممكن است برخي ساختمانهاى غير مهم قبله اش دقيق نباشد، همجنانكه در كزارشات خبري سعودي اخيرا اعلام شده 200 مسجد از مساجد فعلي شهر مكه مكرمه قبله اش صحيح يا دقيق نيست، با اينكه در جند متري يا جند صد متري كعبه مشرفه واقع شده اند، و اين اشكال از ساختمانهاى مرتفع جديد مكه نمايان است.
3- همينطور ممكن است برخي مساجد يا اماكن مهم ديني جهان اسلام قبله اش طي بازسازي و تعميرات در طول تاريخ دقت يا صحت خود را از دست داده باشند.
[center]

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد