رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

نمونه هايي از دانش برتر در دست انسانهاى (به اصطلاح) غيرمدرن

اذهب الى الأسفل

نمونه هايي از دانش برتر در دست انسانهاى (به اصطلاح) غيرمدرن Empty نمونه هايي از دانش برتر در دست انسانهاى (به اصطلاح) غيرمدرن

پست  najm134 الجمعة يونيو 26, 2009 1:14 am

معرفي عنوان: دانشهاى رايج متكي بر ابزار بوده و اهداف خود را با بكاركيري دانشهاي بسيار بيجيده و زمان و هزينه و تلاش سخت بدست مي آورند، اما علوم اعلى يا دانش برتر؛ دانشهايي فرا ابزاري بوده، كه تكيه اصليش بر ابزار نبوده؛ بلكه با يك سري مباني و قواعد بسيار ساده (ولى غيررايج)، فراتر از دستاوردهاى دانش رايج را بطور آسان و ارزان و سريع ببار مي آورند.
نمونه هايي از دانش برتر در دست انسانهاى (به اصطلاح) غيرمدرن
از نظر معيشتي عقب افتاده؛ ولى از نظر دانش؛ علومي را دارند كه بشر مدرن دارد
در وقتي كه سونامي كشورهاى بيشرفته و غير بيشرفته را آسيب زد سكنه بومي جزاير آندامان و نيكوبار از آسيب سونامي محفوظ مانند؛ عليرغم كه اهالي آنها از نظر علم ابزار بسيار ساده و در حد انسانهاى نخستين زندكي مي كنند.
گزارشى از 5 قبيله بومى ساكن در جزاير آندامان و نيكوبار در مجمع ‌الجزاير هند
آسوشيتدپرس‌ــ مردى تنها دو روز پس از اين كه جزيره‌اش را سونامى زير و رو كرد برهنه در ساحل ايستاده بود و به هلي‌كوپترى بر فراز سرش نگاه مي‌كرد. سپس با آرامش كمانش را آماده كرد و تيرى به سوى هلي‌كوپتر پرتاب كرد.
اين پيامى است كه اهالى سن‌تينل هزار سال است به جهانيان مي‌دهند: آنها مي‌خواهند كسى براي‌شان مزاحمت ايجاد نكند. كارشناسان معتقدند كه اين انزوا و برخوردارى از دانشى باستانى در مورد نشانه‌هاى باد و دريا با يكديگر تركيب شده و جان 5 قبيله بومى ساكن در جزاير آندامان و نيكوبار در مجمع‌الجزاير هند را حفظ كرده است.
اين دو جزيره جزء ساحل جنوبى آسياست كه در تاريخ 26 دسامبر قربانى سونامى شدند. سرنوشت اين قبايل كه تعدادشان به طور طبيعى به كمتر از هزار رسيده است در اثر وقوع سونامى پس از كامل شدن تحقيقات مسئولان در مورد آثار سونامى بر جزاير دورافتاده در هفته جارى مشخص خواهد شد.
آشيش روي، طرفدار محلى محيط زيست و يكى از وكلايى كه تلاش كرده است با ممانعت از تماس اين قبايل با محيط خارج از آنها حمايت و حفاظت كند، مي‌گويد: ,آنها باد را بو مي‌كشند و مي‌توانند با صداى پاروهاي‌شان عمق دريا را حدس بزنند. انها حس ششمى دارند كه ما از آن بهره‌اى نبرده‌ايم., به گزارش ميراث خبر به نقل از آسوشيتدپرس، مردم‌شناسان حدس مي‌زنند كه دانش باستانى اين قبايل در مورد حركت باد و پرواز پرندگان باعث شده است كه آنها ساعت‌ها پيش از آن كه امواج به ساحل برخورد كنند از ساحل دور شوند و در نتيجه جان خود را نجات دهند، در حالى كه در اين وقت از سال اين قبايل معمولاً سرگرم ماهي‌گيرى هستند. مردمان اين قبايل به ابتدايي‌ترين شكل ممكن روزگار مي‌گذرانند و در دوران ديرينه‌سنگى مانده‌اند. آنها با ساييدن سنگ به يكديگر آتش درست مي‌كنند، با تير و كمان شكار مي‌كنند، و در خانه‌هايى از برگ و شاخه درختان زندگى مي‌كنند. اهالى سنتينل به شدت از قلمرو خود محافظت مي‌كنند. در گذشته آنها به مقامات محلى كه براى كاوش و دوست شدن به اين جزاير مي‌رفتند تير پرتاب مي‌كردند. بيش از 500 جزيره‌اى كه در مجمع‌الجزاير هند به وسعت 3200 مايل مربع در خليج جنوبى بنگال واقع‌اند بهشتى حاره‌اى را تشكيل مي‌دهند كه يكى از اولين بازديدكنندگان آن ماركو پولو، جهانگرد ايتاليايي، بود. او در سفرنامه خود اين جزاير را ,سرزمين شكارچيان سر, خوانده است. كلوديوس بطلميوس، جغرافي‌دان رومي، نيز آندامان‌ها را ,آدمخوار, ناميده است. بنا بر تخمين‌هاى مختلف، امروزه از قبايل بزرگ آندامان، اُنگه، جاراوا، سنتينل، و شامپن تنها 400 تا هزار عضو باقى مانده است. طبق بررسى دي‌ان‌ا ى اعضاى اين قبايل، نسل اين قبايل به 70 هزار سال قبل بازمي‌گردد. مردم‌شناسان معتقدند كه خاستگاه اين قبايل آفريقا بوده و از طريق اندونزى به هند آمده‌اند. پس از وقوع سونامى اخير 41 بازمانده از قبيله آندامان و 73 انگه از قلمرو خود به جنگل‌هاى مرتفع دوگونگ گريختند. اما سرنوشت اعضاى ديگر اين قبايل با پايان تحقيقات محلى و ميدانى مقامات مشخص خواهد شد. هدف ديگر از اين تحقيقات ميزان تأثير مخرب سونامى بر اكوسيستم جزاير محل سكونت اين قبايل است. جاراواها تا دهه 1990 با مقامات برخوردهايى مسلحانه داشتند و در اين درگيري‌ها چند افسر پليس كشته شدند. اين رابطه در سال 1950 آن قدر خصمانه شد كه مقامات محلى از دولت هند درخواست بمب‌افكن كردند تا اين جزاير را با هدف ترساندن قبايل بمباران كنند. دولت هند درخواست آنها را رد كرد. اما در چند سال گذشته اين روابط بهبود يافته و تماس‌هايى دوستانه نيز با اين قبايل صورت گرفته است. دولت هند رابطه‌ بيشتر را با اين قبايل ممنوع كرده و حتى عكس گرفتن از آنها هم خالى از اشكال نيست. در اين چند سال بسيارى از اعضاى اين قبايل از پورت‌بلر، پايتخت اين حوزه كه زير نظر دولت هند است، ديدن كرده و تعدادى از آندامان‌ها و انگه‌ها در دفاتر دولتى مشغول به كار شده‌اند.

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد