رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

تجارت کثيف؛ صدور زباله فناوريهای برتر به کشورهای جهان سوم

اذهب الى الأسفل

تجارت کثيف؛ صدور زباله فناوريهای برتر به کشورهای جهان سوم Empty تجارت کثيف؛ صدور زباله فناوريهای برتر به کشورهای جهان سوم

پست  najm134 الجمعة يونيو 26, 2009 9:44 am

تجارت کثيف؛ صدور زباله فناوريهای برتر به کشورهای جهان سوم
نتايج تحقيقات يک موسسه ارائه دهنده گزارشات مربوط به آلودگی زباله های ابزارهای فناوريهای برتر نشان می دهد که کشورهای چين، نيجريه و هند سالانه ميليون ها تن زباله فناوری توليد می کنند که بيشتر اين زباله ها از آمريکا به اين کشورها صادر شده است. به گزارش خبرگزاری مهر، همه ساله در چين بيش از يک ميليون تن زباله مربوط به فناوری توليد می شود. به طوری که در استان "گويئو" چين در حدود 150 هزار نفر در استخدام صنعت زباله های الکتريکی هستند که همگی اين افراد در شرايط بهداشتی و محيطی بسيار نامناسب، مواد قابل استفاده از ابزارهای الکترونيکی را بازيافت می کنند.
اين درحالی است که اصطلاح "صنعت e-waste" (زباله های الکترونيکی) نخستين بار در آمريکا شکل گرفت. در حقيقت مصرف کنندگان آمريکايی معتقدند که با تجارت زباله های تکنولوژيکی می توان به سياره زمين کمک کرد!
موسسه Basel Action Network که از سالها قبل به ارائه گزارش مربوط به ميزان آلودگی زباله های فناوری های برتر می پردازد، آمريکا را متهم کرده است که از طريق کشتی اين نوع زباله ها را به ساير نقاط دنيا می فرستد.
همچنين "کنث چان" از دپارتمان حفاظت محيط زيست هنگ کنگ در اين خصوص توضيح داد که غير ممکن است بتوان هر کانتينری را که وارد بندر هنگ کنگ می شود متوقف و کنترل کرد.
در هر حال، اين بازيافت تنها در کشور چين انجام نمی شود، بلکه بسياری از اقتصادهای در حال توسعه از اين صنعت استفاده می کنند. به طوری که کشورهای ثروتمند زباله های فناوری های برتر خود را به سوی کشورهای جهان سوم می فرستند.
کشورهای صنعتی با ارسال اين محموله ها، مسئوليت بازيافت و در کل سرنوشت اين زباله ها را بر عهده کشورهای فقير می گذارند.
به اين ترتيب رايانه، تلفن های همراه و تلويزيون هايی که مواد قابل استفاده آنها جدا شده است گوشه ای رها شده و يا سوزانده می شوند و مواد سمی بسيار خطرناکی را در محيط زيست آزاد می کنند.
علاوه بر چين، بندر لاگوس در نيجريه هم يکی از مناطقی است که از اين صنعت آسيب های زيادی ديده است. همچنين مناطق مختلفی از هند و آفريقا هم از اين آسيب ها دور نمانده اند.
براساس گزارش Melbourne Herald Sun ، نتايج تحقيقات نشان می دهد که بين 50 تا 80 درصد از 300 تا 400 هزار تن زباله های الکترونيکی توليد شده در آمريکا به کشورهای درحال توسعه صادر می شود و به اين ترتيب يک تجارت خطرناک و غيراخلاقی شکل می گيرد.
سمی ترين مواد دستگاه های الکترونيکی سرب و آرسنيک برای لوله های کاتدی و سلنيوم و کادميوم هستند.
برای ساخت يک رايانه شخصي، 10 برابر وزن محصول نهايی به مواد سمی نياز است که اين ميزان می تواند باعث آلودگی محيط زيست کشورهای بازيافت کننده اين محصولات شود.

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد