رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مصرف افراطي کودشیمیایی در ايران = رتبه اول آلودكي آب شرب جهان

اذهب الى الأسفل

مصرف افراطي کودشیمیایی در ايران = رتبه اول آلودكي آب شرب جهان Empty مصرف افراطي کودشیمیایی در ايران = رتبه اول آلودكي آب شرب جهان

پست  najm134 الجمعة يونيو 26, 2009 11:00 am

مصرف افراطي کودشیمیایی در ايران = رتبه اول آلودكي آب شرب جهان
مصرف بيش از حد كود‌هاي شيميايي باعث پايين آمدن كيفيت محصولات كشاورزي و افزايش بيماري‌هاي سرطاني در كشور شده است. به گزارش خبرنگار كشاورزي ايسنا، دكتر غلام‌رضا شواقي فيروز‌آبادي ـ رييس دانشكده مهندسي آب و خاك دانشگاه تهران ـ در هفتمين جلسه كار گروه آب و خاك فرمانداري كرج گفت: سابقه توليد و مصرف كود‌هاي شيميايي در دنيا به سال‌هاي 40 ـ 1930 ميلادي بر مي‌گردد. در ابتدا اين كود‌ها از معادن استخراج مي‌شد و بعد توسط كارخانه‌هاي كودسازي توليد و عرضه شد كه در آن زمان با توجه به فقر خاك‌هاي زراعي در يك مدت زمان كوتاه منجر به افزايش 40 تا 50 درصدي محصولات در دهه‌هاي گذشته شد. او افزود: در ايران در دهه‌هاي اخير مصرف كود‌هاي شيميايي توسط كشاورزان با افراط مواجه شده است كه نتيجه‌اش اين شده تا كشاورزان كشور ايران بين بسياري از مجامع بين‌المللي مقام اول آلودگي‌هاي آب شرب را به خود اختصاص دهند. شواقي خاطرنشان كرد: از آن جايي كه كود‌هاي شيميايي خود نوعي نمك هستند اگر در هر سال به مقدار زياد وارد خاك شوند به ويژه در مناطق خشك باعث تخريب ساختار خاك شده و علاوه بر آن باعث آلودگي‌هاي زيست‌ محيطي و خطرات بهداشتي مي‌شود؛ هم‌چنين مصرف بي‌وريه اين نوع كود‌ها در گياهان باعث بالا رفتن غلظت نيترات در آب‌هاي زير زميني و شرب شده كه هر چند نيترات براي رشد گياه عامل موثر است ولي براي انسان اين ماده سمي و سرطان‌زاست. رييس دانشكده مهندسي آب و خاك دانشگاه تهران تاكيد كرد: يون نيترات موجود در گياه به خصوص در سبزيجاتي چون كاهو، اسفناج، خيار، پياز و سيب‌زميني موجب بروز انواع سرطان‌ها در انسان مي‌شود. وي در ادامه با اشاره به مزاياي استفاده از كود‌هاي آلي گفت: استفاده از اين نوع كود‌ها علاوه بر تامين عناصر مورد نياز گياه باعث بهبود ساختمان خاك شده به طوري كه مصرف 40 تن كود آلي تا 7 سال شرايط مفيد براي رشد گياه را مهيا مي‌كند ولي آنچه كه در كشور باعث استفاده نكردن كشاورزان از اين نوع كود‌ها مي‌شود گراني اين مواد است چرا كه بايد در حجم زياد مصرف شود و به دليل نداشتن صرفه اقتصادي كشاورزان رغبت چنداني براي استفاده از آن ندارند.
رييس دانشكده مهندسي آب و خاك پرديس كشاورزي كرج در پايان گفت: متخصصان تغذيه گياه معتقدند با تغذيه تلفيقي كود‌ها يعني استفاده تركيبي از كود‌هاي شيميايي، آلي و بيولوژيك با اولويت كود‌هاي آلي و بيولوژيك مي‌توان توليد محصولات را با عوارض جانبي كم، بالا برد و هم‌چنين با كاهش يا حذف يارانه‌هاي كود‌هاي شيميايي مي‌توان توليد و ترويج مصرف كود‌هاي آلي و بيولوژيك را با توجه به مزاياي مفيد آن‌ها در بين كشاورزان بالا برد.
حيات اعلى: لازم به ذكر است كه ترويج استفاده از كودشيميائي توسط اداره كشاورزي طي شصت سال انجام كرفته است، و سالهاي متمادي صرف الزام و واداري كشاورزان به استفاده از كودهاي شيميائي شده است، ضرر كودههاي شيميائي دههاسال است كه در مجامع علمي جهاني مطرح است، ولى از آنجا كه عادت داريم در تبعيت غرب تا آخر راه اشتباهشان را تقليد كنيم و بعد از آنكه سالها (به اندازه فاصله ما از تكنولوزي غرب) از تكرار شهرت و اعلام اشتباهات علمي جديد كذشت؛ آنوقت به فكر تغيير رويه و اصلاح روش علمي مدرن كشور مي افتيم، در حاليكه اقتضاي تقليد و تبعيت از آخرين دستاوردهاي علمي؛ توجه به آخرين دستاوردهاست، و رها كردن فواصل فيمابين است.

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد