رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

آزمايش های اتمی، عامل صدمات ژنتيکی در قزاقستان

اذهب الى الأسفل

آزمايش های اتمی، عامل صدمات ژنتيکی در قزاقستان Empty آزمايش های اتمی، عامل صدمات ژنتيکی در قزاقستان

پست  najm134 السبت يونيو 27, 2009 4:29 pm

آزمايش های اتمی، عامل صدمات ژنتيکی در قزاقستان
براساس يک گزارش تازه علمی، ريزش ذرات راديواکتيو حاصل از آزمايش بمب های اتمی در جو، توسط اتحاد جماهير شوروی سابق، باعث ايجاد جهش های ژنتيکی در مردم منطقه شده است.
محققانی که نتيجه تحقيقات خود را در نشريه "علم" (Science) منتشر کرده اند، می نويسند که ريزش ذرات اتمی، ميزان جهش های ژنتيکی در افرادی که اطراف مرکز اتمی "سميپالاتينسک" زندگی می کردند را تقريبا دو برابر کرده است. اين مرکز در قزاقستان، از جمهوری های سابق شوروی، واقع بود.
اتحاد جماهير شوروی آزمايش های اتمی جوی را در سال های دهه 1940 و 1950 انجام داد.
اين يافته شواهد خيره کننده تازه ای در مورد صدماتی که مواد راديواکتيو بر ساختار ژنتيکی انسان دارد فراهم می کند.
واقعه چرنوبيل
پژوهشگران 40 خانواده ساکن در مسير بادهايی که از مجتمع "سميپالاتينسک" می گذرد را مورد آزمايش قرار دادند و دريافتند که نرخ جهش در "دی ان ای" اين افراد شديدا بالاتر از حد عادی بود.آزمايش های اتمی، عامل صدمات ژنتيکی در قزاقستان Ouuouu35
نرخ جهش ژنتيکی در افراد مسن تقريبا دو برابر شد، اما افراد جوان کمتر تحت تاثير قرار گرفتند.
محققان می گويند که اين اختلافات را می توان با توجه به دوره زمانی انجام آزمايش ها طبقه بندی کرد.
آنها معتقدند چهار آزمايش اتمی در فاصله سال های 1949 و 1956، مسبب عمده خسارات ژنتيکی بوده است، به همين دليل کسانی که اواخر اين دوره متولد شده اند کمتر در معرض تششعات راديواکتيو قرار گرفته اند.
البته معلوم نيست که اين جهش ها باعث مشکلات بهداشتی و پيدايش بيماری های بيشتر شده باشد، و محققان می گويند احتمال آن کم است که دراين باره اطلاعات تازه ای به دست آورند.
اتحاد جماهير شوروی و ساير کشورهای جهان، آزمايش های جوی را در سال 1963 ممنوع کردند. به گفته محققان درحال حاضر شمار بسيار معدودی از افرادی که آزمايش های اتمی روی آن ها تاثير گذاشته است، زنده مانده اند و به همين خاطر انجام تحقيقات دقيق ممکن نيست.
"يوری دوبرووا" دانشمندی که اين رشته مطالعات را در دانشگاه "ليستر" بريتانيا مديريت کرده است، در گذشته نيز تحقيقاتی انجام داده بود که نشان می داد نرخ افزايش جهش های ژنتيکی در افراد متاثر از حادثه اتمی چرنوبيل در سال 1986 نيز مشابه "سميپالاتينسک" بود.
اما آن پژوهش جنجال برانگيز بود و برخی از دانشمندان نتايج آن را قبول نداشتند. اکنون که دکتر دوبرووا در مورد "سميپالاتينسک" به همان نتايج دست يافته است، قصد دارد برای تحقيقات بيشتر به چرنوبيل بازگردد.

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد