رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

انواع مسموميت‌ها دستاورد زندگي پيچيده مدرن

اذهب الى الأسفل

انواع مسموميت‌ها دستاورد زندگي پيچيده مدرن Empty انواع مسموميت‌ها دستاورد زندگي پيچيده مدرن

پست  najm134 الإثنين مايو 18, 2009 10:57 am

انواع مسموميت‌ها دستاورد زندگي پيچيده مدرن
هر چند كه كشف انواع داروها ، راه‌هاي درمان ، توليد محصولات شوينده و مواد غذايي متنوع روز به روز بخشي از مشكلات بشر را از مقابل برداشته و رفاه و آسايش براي آن به ارمغان آورده است اما بعضي از اين دستاوردهاى عصر مدرن ها مصداق ضرب المثل "آمد ابرويش را مرتب كند جشمش را كور كرد" مي باشد، كم توجهي به استفاده صحيح از اين مواد و داروها گاهي اوقات عوارض و پيامدهاي ناگواري براي انسان‌ها دارد.
فراواني و در دسترس بودن انواع داروها، مواد شوينده و ضدعفوني‌كننده ، تغيير شيوه زندگي از سنتي به پيشرفته ، تغيير الگوهاي تهيه و مصرف مواد خوراكي ، توليد و استفاده از انواع آفت كش‌ها و حشره‌كش‌ها ، رعايت نشدن موارد ايمني در استفاده از انرژي گاز شهري، نگهداري انواع گياهان و گل هاي تزييني سمي خطرناك و نظاير اين‌ها از مواردي هستند كه ممكن است به سبب رعايت نشدن نكات ايمني انسان را دچار مسموميت كرده و سلامتي او را تهديد كنند.
اين مواد به همان اندازه كه شفا بخش و مفيد هستند و رفاه و آسايش انسان ها را تامين مي‌كنند در صورت مصرف و استفاده غير اصولي از آن‌ها به شدت خطرناك و حتي كشنده براي بشر خواهند بود.
فراواني و تنوع اينگونه مواد در جامعه امروزي به اندازه‌اي است كه دوري از خطرات آن‌ها كار آساني نمي‌باشد و توجه و كنترل دقيق و مستمر خانواده‌ها را مي‌طلبد.
كاربرد بعضي از مواد شيميايي از قبيل آفت كش‌ها ، حشره كش‌ها ، پساب‌هاي كارخانه‌هاي صنعتي و بطور كلي آلاينده‌هايي كه سبب افزايش ميزان آلودگي آب و هوا مي‌شوند تهديدي ناخواسته براي ساكنان شهرهاي بزرگ و صنعتي مي‌باشند.
در اين ميان كودكاني كه در بعضي از خانواده‌هاي بي‌دقت زندگي مي‌كنند به علت سهل‌انگاري والدين و افراد بزرگتر بيشتر در معرض خطر مسموميت‌هاي ناشي ازخوردن مواد غذايي فاسد ، انواع داروها ، آفت كش‌ها ، حشره كش‌ها ، اسيدها و تركيبات شيميايي ديگر قرار دارند.
از سويي كم‌توجهي به رعايت مسايل زيست محيطي از نيم قرن گذشته با ايجاد پيامدهاي نامطلوب در آب و خاك به عنوان اصلي‌ترين منابع تامين غذا سلامتي انسان‌ها را به خطر انداخته است.
اين پيامدها با تلاش‌هاي علمي بشر براي افزايش ميزان توليد مواد غذايي به منظور پاسخگويي به جمعيت روز افزون به آرامي شروع شده و به همين دليل تاثيرات آن براي انسان ناملموس بوده است.
اما انسان امروزي در دامي كه سال‌ها ازآن در ذهن‌اش تصوير نوعي پيشرفت را داشته است گرفتار شده و رهايي از آن با ادامه روند كنوني بسيار مشكل به نظر مي‌رسد.
آلودگي‌هاي ناشي از سموم دفع آفات گياهي ، آلودگي آب‌ها و خاك‌هاي كشاورزي و به كارگيري بي‌رويه كودهاي شيميايي در كشتزارها و باغ‌ها از جمله اين گرفتاري‌هاست.
براساس آمارهايي كه از سوي كارشناسان ذيربط ارايه شده است در هر ساعت ‪ ۵۵‬نفر درجهان براثر آلودگي‌هاي ناشي از آفت‌كش‌ها كه بطور مستقيم به داخل خاك و آب نفوذ مي‌كنند و يا از اين طريق وارد چرخه غذايي انسان مي‌شوند جان خود را از دست مي‌دهند.
به گفته آنان سالانه سه ميليون نفر در جهان براثر عوارض ناشي از استفاده بي‌رويه از آفت كش‌ها مسموم مي‌شوند.
ميوه و سبزي ‪ ۲۵‬درصد از ميزان استفاده از آفت كش‌ها را به خود اختصاص داده‌اند كه بالاترين رقم استفاده از اين مواد در بين محصولات كشاورزي محسوب مي‌شوند.
به‌اعتقاد كارشناسان چون ميوه و سبزي پس از برداشت از باغات بطور مستقيم به دست مصرف‌كنندگان مي‌رسد احتمال مسموميت ناشي از به‌كارگيري آفت كش‌ها در اين فرآورده‌ها در افراد بسيار زيادتر از ساير محصولات كشاورزي است.
باوجود تلاش‌هاي انجام شده توسط ارگان‌هاي ذيربط در ايران هنوز مشكلات زيادي در اين زمينه وجود دارد و باقي مانده سموم در بعضي از محصولات كشاورزي به ويژه محصولات گلخانه‌اي بيشتر مشاهده مي‌شود.
استفاده از آفت كش‌هاي با درصد اثرات زيانبار كمتر براي محيط زيست ، كاهش دز مصرفي و استفاده از اين مواد به اندازه اصولي از راهكارهاي اساسي براي پيشگيري از اثرات نامطلوب سموم باقي‌مانده در محصولات كشاورزي و به خطر افتادن سلامت انسان‌ها مي‌باشند.
همچنين رعايت نشدن موارد ايمني در استفاده از وسايلي كه با گاز شهري كار مي‌كنند به ويژه درفصول سرد سال همه ساله سبب مسموميت ناشي از استنشاق گاز منواكسيد كربن و در مواقعي موجب مرگ افراد مي‌شود.
اهميت موضوع مسموميت‌ها درجامعه امروزي به اندازه‌اي است كه هفته نخست اسفند ماه به عنوان هفته مسموميت‌ها و راه‌هاي پيشگيري از آن و اطلاع رساني به مردم در اين زمينه نامگذاري شده است.
كارشناسان بهداشتي در استان اردبيل معتقدند كه بايد اغلب مردم با مواردي كه منجر به ايجاد مسموميت در افراد مي‌شود بيش از پيش آشنا شوند تا درحد امكان سلامت جامعه در اين زمينه تامين شود.
روابط عمومي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان اردبيل در اين زمينه اقدام به تهيه مطالب و پيام‌هاي پيشگيري و آگاهي‌دهنده كرده است.
در اين پيام آمده است كه استفاده از قرص برنج براي جلوگيري از آفت زدگي برنج در منازل به دليل سمي بودن و توليد گاز سمي ممنوع مي‌باشد.
رعايت اصول ايمني هنگام استفاده از هرگونه تركيبات حشره كش و دوري از تماس طولاني با اينگونه مواد ، خودداري از مصرف داروها در مقابل كودكان به خاطر جلوگيري از تقليد آنان ، دور از دسترس كودكان قرار دادن داروها و مواد شيميايي و اسيدي خطرناك ، جوشاندن دست كم ‪ ۲۰‬دقيقه كنسروهاي غذايي قبل از مصرف ، خودداري از مخلوط كردن مواد سفيدكننده و شوينده با محلول هاي جرم گير و لوله باز كن به خاطر جلوگيري از توليد گاز خفه‌كننده ، مشخص كردن محتوي ظروف شيشه‌اي با برچسب و خودداري از نگهداري گياهان تزييني مانند ديفن باخ و خرزهره در منزل به خاطر سمي بودن آن‌ها از مواردي هستند كه در اين پيام‌ها به آن‌ها تاكيد شده است.
در اين پيام همچنين از خانواده‌ها خواسته شده است كه از وادار به استفراغ كردن افرادي كه موادي مانند فرآورده‌هاي نفتي ، محلول اكاليپتوس ، اسيد ، قليا ، دارو و يا هرگونه مواد سمي و خطرناك ديگر مصرف كرده‌اند، خودداري كنند و فرد را در اسرع وقت به مركز درماني انتقال دهند .

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد