رسانه حیات اعلی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

مبارزه داوود (انرژي پاک) با جالوت (صنعت هسته اي)

اذهب الى الأسفل

مبارزه داوود (انرژي پاک) با جالوت (صنعت هسته اي) Empty مبارزه داوود (انرژي پاک) با جالوت (صنعت هسته اي)

پست  najm134 الأحد مايو 24, 2009 1:21 am

مبارزه داوود (انرژي پاک) با جالوت (صنعت هسته اي)
در گزارشي که قرار است در اواخر سال جاري در نشريه زيست محيطي فرهنگستان علوم سوئد موسوم به "امبيو" منتشر شود دو دانشمند انديشکده راکي مانتين در ايالت دنور امريکا صنعت هسته اي را به مثابه جالوت کند و سنگين تصوير کرده اند که نمي تواند با داوودهاي چابکتر يعني توليدکننده هاي کوچک برق نظير توربين هاي بادي يا صفحات خورشيدي رقابت کند.اموري بي لووينس و ايمران شيخ در تحليل خود که " توهم هسته اي " نام دارد نوشته اند " تبديل جاه طلبي هاي هسته اي به دستاوردهاي واقعي ، سفارشهاي قطعي و نيروگاههاي عملياتي با موانع اساسي روبروست که اکنون مهمترين و اصلي ترين انها مسائل اقتصادي است چون موانع سياسي مرتبط با ايمني ، ضايعات هسته اي ، توليد و تکثير سلاحهاي هسته اي و غيره را مي توان از طريق صدور دستور دور زد که در کشورهاي زيادي هم اينگونه عمل شده است."
به گفته اين دو دانشمند سرمايه هاي خصوصي ،به علت هزينه سرسام اور اوليه مورد نياز براي احداث نيروگاه جديد هسته اي که دستکم پنج ميليارد دلار است و همچنين تجربيات قبلي درباره فراتر رفتن هزينه ها از پيش بيني هاي اوليه ، از انرژي هسته اي دوري مي کند. اين دو نوشته اند " در طول دوره احيا هسته اي که ظاهرا اکنون در جريان است هيچ پروژه جديد هسته اي توسط سرمايه هاي بخش خصوصي تامين نشده است. سرمايه گذاران توجه خود را به حوزه هايي معطوف کرده اند که هزينه ها و خطرات مالي کمتري دارد."
اما ايا توليد انرژي هاي بدست امده از باد ، خورشيد و سوخت هاي زيستي به ميزاني خواهد بود که به صورت قابل توجهي در تامين تقاضاي روز افزون جهان به برق که دولت امريکا مي گويد تا سال دو هزار و سي دو برابر خواهد شد مشارکت کند؟
پاسخ نويسندگان اين تحليل که توليد کوچک و غيرمتمرکز انرژي را به انقلابي تشبيه کرده اند که طي ان رايانه هاي خانگي متصل به يکديگر جانشين مراکز بزرگ رايانه اي شد، مثبت است. انها استدلال مي کنند که اين امر شروع به ايجاد تغييرات اساسي در صنعت برق به صورتي کرده است که انرژي هسته اي را بيش از پيش غير رقابتي نموده است.
در اين تحليل امده است " اطلاعات مربوط به صنايع جهاني و اطلاعات دولتها که هر سال از طرف موسسه راکي مانتين جمع اوري مي شود حاکي از ان است که برق توليدي از باد ، خورشيد ، سوختهاي زيستي و غيره در سال دو هزار و شش از برق هسته اي پيش افتاد ( هر کدام از اين دو يک ششم انرژي جهان را تامين مي کنند) . توليد انرژي از باد ، خورشيد ، سوخت هاي زيستي و غيره در سال دو هزار و دو هم از ظرفيت توليد برق هسته اي جهان بيشتر بود و روز به روز هم بر سرعت ان افزوده مي شود."
فرايند بررسي درخواست صدور مجوز هسته اي در حال حاضر سه تا چهار سال زمان مي برد. پس از اين مرحله انتظار مي رود که کار احداث نيروگاه هم اگر همه چيز خوب پيش رود حدود چهار سال زمان ببرد. موسسه ملي انرژي مي گويد تا سال دو هزار و شانزده بين پنج تاهشت راکتور در جهان تکميل خواهد شد.
تکميل به موقع و با بودجه کافي اين نيروگاهها [ که در گذشته اتفاق نادري بوده است ] شايد در حکم اغاز اين رنسانس هسته اي باشد. صنعت برق هسته اي هنوز راه درازي در پيش دارد.
توضيح: لزوم بهره مندي از دانش و فن آوري هسته اى به معني تاييد بكاركيري آن حتى براى توليد برق و انرزي نيست، جه اينكه اصل داشتن اين دانش و فن آوري براى كشورهاى اسلامي به عنوان سبر امنيتي بازدارنده در مقابل تهديدهاى سلطه استكباري امري ضروري است، لذا در كزارشات رسانه اعلى به جهت بحث توجه شده تا برداشت غلط نشود.

najm134
Admin

تعداد پستها : 443
تاريخ التسجيل : 2009-05-04

https://rasaane.own0.com

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
شما نمي توانيد در اين بخش به موضوعها پاسخ دهيد